woensdag 15 februari 2017

Na dreigende woorden vicepresident Adhin richting leerkrachten ook van directrice ministerie van MinOWC

Bennanon dreigt bij staking leerkrachten te 'handelen conform de Personeelswet'


De directrice van Onderwijs bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), Natasia Bennanon, laat leerkrachten, docenten, schoolleiders, directeuren en scholieren weten, dat de scholen morgen normaal open zijn, zo bericht dinsdagavond 14 februari 2017 Starnieuws. 

De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben opgeroepen voor een spoed algemene ledenvergadering morgenochtend, waar voorzitter Wilgo Valies de leden gaat informeren over het stuk gelopen overleg met de regering over onder andere het herwaarderingsprogramma.

De onderwijsdirectrice wijst erop, dat het kind centraal moet staan in het leerproces. Het herwaarderingsprogramma is breedvoerig besproken met de onderwijsorganisaties. Het ministerie ziet geen reden tot voeren van actie. 

'U als onderwijsgevende zal alles in het werk moeten stellen de toekomst van onze jeugd veilig te stellen. Indien u anders besluit, dan zal het ministerie moeten handelen conform de Personeelswet.'

De leiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur rekent op de ondersteuning van eenieder, zegt Bennanon. Er wordt op gerekend, dat de regering de ruimte krijgt om het herwaarderingsprogramma vlekkeloos uit te voeren. Op de schoolvervoerders doet het ministerie een beroep de vervoerstrajecten volgens schema te voltooien.

0 comments:

Een reactie plaatsen