woensdag 15 februari 2017

Neprechercheur maakt flink bedrag buit bij reisbureau in Amsterdam-Zuidoost

Man doet zich als rechercheur van politie voor en weet met smoes geld buit te maken


Een man heeft gisteren een flink geldbedrag buitgemaakt bij een reisbureau in Amsterdam-Zuidoost. Hij deed zich voor als politieagent en wist met een babbeltruc het geld te ontvreemden, zo bericht de Amsterdamse zender AT5 vandaag, woensdag 15 februari 2017. 

De neprechercheur liep rond kwart voor vijf het reisbureau aan de Groeneveen binnen. Hij beweerde dat een verdachte vals geld aan het uitgeven was geweest en daarom stond hij erop dat al het aanwezige geld gecontroleerd moest worden. Hij speelde zijn rol overtuigend, zo praatte hij tijdens de 'controle' in een portofoon. Uiteindelijk zag hij kans een aanzienlijk geldbedrag mee te nemen en ongezien het reisbureau te verlaten.


De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar mensen die de man rond kwart voor vijf in de omgeving van het reisbureau hebben gezien. Het gaat om een blanke man met blauwe ogen van ongeveer 1.75 meter lang. Hij is tussen de 25 en 35 jaar oud en heeft een normaal postuur en een rond hoofd. Hij droeg een grijskleurig vest, een grijskleurige spijkerbroek en een zwarte muts.

0 comments:

Een reactie plaatsen