dinsdag 14 februari 2017

Nieuwe Franse ambassadeur biedt kopie geloofsbrieven aan aan BuZa-minister

Ambassadeur en minister spreken onder andere over samenwerking in grensgebied


De nieuwe Franse ambassadeur, Antoine Joly, heeft gisteren een kennismakingsbezoek gebracht aan de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle. Tijdens het bezoek heeft de ambassadeur ook een kopie van zijn geloofsbrieven overhandigd aan de bewindsvrouwe (zie foto - Bron: BuZa), zo meldt het ministerie vandaag, dinsdag 14 februari 2017, in een persbericht.

De minister en de ambassadeur hebben verder een onderhoud gehad en tijdens dat gesprek is het belang van de bilaterale samenwerking vooral de samenwerking in het grensgebied onderstreept.

De andere vormen van samenwerking die aan de orde zijn gekomen zijn veiligheid en justitiële samenwerking, handel en economische samenwerking. Verder zijn nog enkele samenwerkingsverbanden besproken op het gebied van: cultuur, onderwijs, infrastructuur, toerisme, volksgezondheid (onder andere het nieuwe in aanbouw zijnde ziekenhuis Albina).

Het belangrijke reguliere politiek overleg tussen beide landen werd benadrukt. Vervolgens werd ook gesproken over belangrijke projecten die door de AFD (Agence Française de Développement) en de PO Amazonie worden gefinancierd in Suriname, waaronder de partnerschapovereenkomst die momenteel wordt voorbereid voor een grotere veerboot die de internationale veerverbinding moet gaan onderhouden tussen Albina en Sint Laurent.

Voorts is gesproken over de onderhandelingen die nog gevoerd moeten worden over het mechanisme wie de internationale veerverbinding en de operatie daarvan moeten gaan beheersen. Het onderhoud werd beëindigd met de bevestiging, dat beide landen gecommitteerd zijn tot verdere intensivering van de relatie.

0 comments:

Een reactie plaatsen