vrijdag 10 februari 2017

Nieuwe ministers maken kennis met De Nationale Assemblee

Bewindslieden ontvangen felicitaties van Assembleeleden

- VHP-fractievoorzitter Santokhi kritisch over werkwijze regering; staatsbesluit op laatste moment bij parlement
- Waarnemend fractievoorzitter Pertjajah Luhur Waidoe laat als enige felicitaties achterwege


De nieuwe ministers hebben vanmorgen, vrijdag 10 februari 2017, formeel kennis gemaakt met De Nationale Assemblee. Het gaat om Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Roline Samsoedien van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer, Christine Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken en Ferdinand Welzijn van Handel en industrie en Toerisme. Zij hebben allen hun algemene voornemens met het college gedeeld, hun inzet toegezegd en ondersteuning gevraagd van het parlement, zo bericht de Ware Tijd op haar website.

De kennismaking is door de oppositie kritisch ontvangen. Eerst werd in een punt van orde door VHP-fractievoorzitter Chandrikapersad Santokhi opgemerkt, dat er nieuwe ministers zijn, maar het parlement officieel niet op de hoogte is dat er aanvullingen en veranderingen zijn gekomen op de ministeries. Het staatsbesluit waarin dit door de regering moet worden bevestigd werd pas enkele minuten voor aanvang van de ontmoeting in allerijl naar het parlement gestuurd en dat zorgde weer voor een kritische kanttekening van Santokhi over de manier waarop de regering te werk gaat. 

Fractievoorzitter André Misiekaba van de NDP wees de nieuwe bewindslieden er op, dat zij op een zeer cruciaal moment, ten tijde van een crisis, in de regering stappen. 'U zult creatief moeten zijn, de middelen liggen niet voor het oprapen', zei hij. Volgens hem is uit ervaring, dat nieuwe ministers goede voornemens hebben en beloftes doen, maar na verloop van tijd toch hun eigen weg gaan met alle gevolgen van dien. Hij vroeg de nieuwe ministers er rekening mee te houden dat hun werk ook betekent, rekening te houden met het dienen van politieke belangen van partijen. 'Sommige belangen zijn zo groot dat u het niet allen aankan, maar u heeft van de NDP-fractie zeker alle ondersteuning.'

Waarnemend fractieleider William Waidoe van de Pertjajah Luhur zei als enige de nieuwe ministers niet te kunnen feliciteren, omdat zijn partij niet in een blijde situatie zou verkeren. 'Een welkom is voor nu genoeg', vond en zei hij. Felicitaties zullen pas komen wanneer blijkt, dat de nieuwe ministers het Surinaams belang daadwerkelijk dienen.

Andere fracties feliciteerden en verwelkomden de nieuwe bewindslieden met de mededeling, dat zij kritisch hun beleid zullen volgen.

0 comments:

Een reactie plaatsen