zaterdag 4 februari 2017

Nieuwe OW-minister Miranda treft meerdere 'regeringen en Augiasstallen' aan binnen departement

'Er wordt geld betaald aan mensen voor drie pick-ups terwijl zij niet eens een fiets bezitten'


Minister Jerry Miranda van Openbare Werken (OW) zegt vandaag, zaterdag 4 februari 2017, op Starnieuws, dat president Desi Bouterse zich zacht had uitgedrukt dat het ministerie een regering op zich een Augiasstal is. 

De nieuwe minister stelt vandaag, dat hij meerdere regeringen en Augiasstallen heeft aangetroffen. 

Hij is bezig versneld, met hulp van bevriende deskundigen, een scan te maken van het ministerie. Miranda zegt, dat hij de mensen die hij ingezet heeft niet hoeft te betalen voor hun diensten. Zij doen het werk gratis. De minister wil zo snel mogelijk een goed beeld hebben van het ministerie.

Er is veel mis, zegt Miranda. 'Er wordt geld betaald aan mensen voor drie pick-ups terwijl zij niet eens een fiets bezitten.' Mensen die in dienst zijn van OW en geld ontvangen, zullen ook aangezegd worden om te komen werken. Ook degenen die onterecht een dienstvoertuig hebben, zullen dit moeten inleveren. 'Ik maak geen uitzonderingen, ook niet voor ex-ministers of Assembleeleden', stelt Miranda.

De directoraten Transport en Communicatie zijn nu ondergebracht bij OW nu. Het ministerie van Transport. Communicatie en Toerisme is door president Bouterse pgeheven. De overdacht van Transport heeft gisteren plaatsgevonden. Communicatie, waar onder andere Telesur en Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) onder vallen, moet nog formeel overgedragen worden.

Zodra er een goed beeld is van de situatie op het ministerie, wordt er meteen begonnen met het opruimen van de Augiasstal, aldus Miranda.

0 comments:

Een reactie plaatsen