vrijdag 10 februari 2017

Onder gearresteerde verdachten overval op winkel Frederikshoopweg bevindt zich ontsnapte arrestant

Een van aangehouden verdachten is de ontsnapte Marcel Burleson (43)


De ontvluchte arrestant Marcel Burleson (43) alias ‘Burl’ blijkt een van de vier aangehouden verdachten te zijn van een overval woensdag op een winkel aan de Fredrikshoopweg. Bij zijn aanhouding gaf hij een valse naam op. Dit meldt de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname vandaag,vrijdag 10 februari 2017. Burleson was op 10 oktober 2016 aangehouden voor zware mishandeling op 30 september in het ressort Houttuin. Op maandag 2 januari zag hij echter kans samen met een celgenoot te ontvluchten uit het cellenhuis van het politiebureau te Houttuin. Hij had met een mede-arrestant aan de achterzijde van het cellenhuis het dievenijzer doorgezaagd.

De politie van Santodorp, het Regio Bijstand Team Midden en de Surveillance Midden wisten met een gezamenlijk gevoerde actie de verdachten aan te houden. Behalve Burleson gaat het om M.M. (48), M.K. (24) en O.K. (21).

Via de Centrale Meldkamer werd een algemeen bericht gelanceerd van de beroving. De eenheden en agenten van Santo Dorp troffen de slachtoffers die waren beroofd aan. De winkeleigenaar moest medisch worden behandeld. De overvallers waren met de auto van een van de slachtoffers verdwenen. Op aanwijzing van ooggetuigen kon de achtervolging van vier mannen worden ingezet.

Het voertuig waarmee zij waren gevlucht, werd onbeheerd aangetroffen te Leiding 22. De agenten volgden de sporen die leidden naar een aangrenzend bosschage waar de verdachten vermoedelijk waren ingerend. Het gelukte de agenten om drie van de overvallers meteen aan te houden. De vierde verdachte, O.K., zette het echter op een lopen. Waarschuwingsschoten brachten hem niet tot andere gedachten. Hij werd uiteindelijk geraakt door een gericht afgevuurde politiekogel in zijn benen en is onder politiebewaking opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De verdachten zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Recherche van regio Midden.

0 comments:

Een reactie plaatsen