zaterdag 11 februari 2017

Ondernemers Latourweg huren beveiligingsbedrijf in om criminaliteit in te dammen

Politie van Latour onderbezet, waardoor 's avonds maar 4 agenten en 1 dienstauto beschikbaar zijn

(Bron: Red. De Surinaamse Krant/Google Earth)

De criminaliteit aan de Latourweg in Paramaribo was reden voor de daar gevestigde ondernemers om de handen ineen te slaan en op eigen kosten een beveiligingsbedrijf in te huren om te zorgen voor een'surveillance. Die is gisteravond om zes uur begonnen, zo bericht de Ware Tijd vandaag, zaterdag 11 februari 2017.

Het project verkeert nu in de eerste fase en heeft het karakter van een pilot van twee weken. 'Op een bepaald moment moesten wij deze maatregel invoeren om iets eerder te sluiten om op bepaalde haarden te stuiten', zegt districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Zuid-West in een reactie.

De ondernemers kregen daarom de opdracht om een week lang uiterlijk om elf uur 's avonds hun zaken te sluiten. De districtscommissaris zegt, dat in deze periode de kleine criminaliteit met 60 tot 70 procent is teruggelopen. Hij zegt verder, dat de criminaliteit aan de Latourweg schrijnend was, 'met heel veel criminaliteit die de pan uitrees'.

Dit was aanleiding voor de ressortcommandant om over maatregelen te praten met de uitbaters van die omgeving. Deze aanpak is deel van het integraal veiligheidsplan. Een tegenvaller is wel dat de politie van Latour onderbezet is. Op dit moment zijn er voor de avondshift slechts vier agenten en één dienstauto beschikbaar. Dit bemoeilijkt de nachtelijke patrouilles.

Het idee voor de pilot is afkomstig van Hesdy BBQ, samen met de ressortcommandant. Primair zal in de Latourweg gesurveilleerd worden om ervoor te zorgen, dat de ondernemers zich veilig voelen. Districtscommissaris Nerkust verwacht dat hiermee de toeloop en omzet zullen toenemen.

0 comments:

Een reactie plaatsen