dinsdag 14 februari 2017

Onderwijsbonden BvL en ALS roepen leden op voor spoedvergadering woensdag 15 februari

Overleg tussen twee bonden en regering mislukt


De regering en de Bond van Leraren (BvL) zijn niet tot een overeenstemming gekomen met betrekking tot het zogenoemde herwaarderingsprogramma. De BvL en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) roepen de leden op voor een spoedvergadering komende woensdag. Een door de bonden gesteld ultimatum is maandag 13 februari 2017 verstreken.

Het agendapunt is 'Stand van zaken m.b.t. de onderhandelingen met de regering en de verder te ondernemen stappen'. De vergadering wordt gehouden in Mata Gauri en begint om acht uur 's morgens.

De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) heeft wel overeenstemming bereikt met de regering over het herwaarderingsprogramma. Deze bond staat al geruime tijd aan de zijde van de regering en haar zogenoemde president, Marcellino Nerkust, trad tijdens de stakingsdagen van leden van de BvL en ALS zelfs op als stakingsbreker door die in staking zijnde onderwijsgevenden op te roepen aan het werk te gaan. Via de media heeft met name Nerkust zijn collega Wilgo Valies van de BvL/ALS met regelmaat in woord aangevallen en bekritiseerd.

Hoe het traject verder eruit zal zien is niet duidelijk. De regering en de BvL/ALS hebben nog geen informatie verstrekt. Starnieuws schrijft, dat de regering niet mee kan gaan met de eisen die de BvL/ALS stelt. De nieuwswebsite vermeldt niet hoe die eisen van beide bonden er nu uitzien.

(Red. De Surinaamse Krant/Starnieuws)

0 comments:

Een reactie plaatsen