zaterdag 4 februari 2017

Oud-NDP-Assembleelid Panka beschikbaar als directeur ministerie van BuZa

'Ik sta open voor elke positie die men mij wil aanbieden'


Voormalig fractieleider van de NDP, Ricardo Panka, blijft beschikbaar om directeur te worden op het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) als hem dat wordt aangeboden. Panka werd daar vorig jaar mei aangesteld als beleidsadviseur. Naar verluidt zou hij zich alvast inwerken in aanloop naar zijn directeurschap, maar dat is nimmer formeel bevestigd, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, zaterdag 4februari 2017.

'Ik sta open voor elke positie die men mij wil aanbieden. Als er besloten wordt om me op een ander niveau in te zetten, ben ik ook daartoe bereid', zegt hij.

Gladys Relyveld is nu waarnemend directeur bij het ministerie. Vóór haar was Henry Mac Donald kort directeur.

Panka is vijftien jaar parlementariër geweest en heeft ook gefungeerd als voorzitter van de vaste commissie Buitenlandse Zaken. Daardoor heeft hij veel ervaring in buitenlandse aangelegenheden. Hij zegt dat het prettig werken is op het ministerie.

Over de recente ministerswisseling bij Buitenlandse Zaken wil hij niet veel zeggen. Voor hem is belangrijk dat alle ministers die pas zijn aangetreden goed werk verrichten. 'Men verwacht dat je het beter zal doen.' 

0 comments:

Een reactie plaatsen