dinsdag 7 februari 2017

Para gaat stedenband vormen met Chinese stad Xianning

Delegatie uit stad in provincie Hubei deze dagen op bezoek in Para


Het district Para gaat vandaag, dinsdag 7 februari 2017, een samenwerkingsovereenkomst tekenen voor een stedenband met de Chinese stad Xianning in de provincie Hubei. Een delegatie uit Xianning is gistermiddag na veertig uren vliegen, aangekomen op de Johan Adolf Pengelluchthaven, zo bericht het commissariaat in een persbericht. 


De delegatie werd ontvangen door waarnemend districtscommissaris van Para, Adjaikoemar Kali, het NDP-Assembleelid Patrick Kensenhuis en beleidsadviseur Ricardo Panka van het ministerie van Buitenlandse Zaken (zie foto - Bron: commissariaat Para).

In 2014 werd een intentieverklaring getekend door de ambassadeur van Suriname in China en de burgemeester van Xianning om samen te werken op het gebied van toerisme, cultuur, onderwijs, milieu, agrarische sector, industrie en infrastructuur.

Vandaag wordt de delegatie ontvangen in Para om zich te oriënteren op de mogelijkheden van het district. Er zal een expositie worden gehouden voor de delegatie, waarin kleine en grote ondernemers van het district hun producten tentoon zullen stellen. De samenwerkingsovereenkomst zal ondertekend worden door de districtscommissaris en de Deputy Secretary of the Xianning Municipal Committee, Wu Hui.

0 comments:

Een reactie plaatsen