donderdag 9 februari 2017

Perceel aanvragen bij NDP-partijcentrum Ocer in Paramaribo blijkt misverstand

Tientallen mensen voor niets naar partijcentrum in de hoop op een perceel 


Tientallen personen die zich vanochtend, donderdag 9 februari 2017 bij Ocer, het partijcentrum van de Nationale Democratische Partij (NDP), hadden gemeld in de hoop in aanmerking te kunnen komen voor een perceel, moesten teleurgesteld huiswaarts keren. Het gros was op een mediabericht afgegaan ,waarin de indruk werd gewekt dat men bij Ocer de aanvraag voor een perceel kon indienen, zo schrijft de Ware Tijd.

'Dat mediabericht klopt niet. Dit is niet bestemd voor nieuwe aanvragen. Daarvoor moet men naar het Domeinkantoor', legde een medewerker van Ocer uit, die niet bij naam genoemd wil worden.

'Dit is bestemd voor mensen die jaren geleden een grondaanvraag hebben ingediend en een strookje als bewijs van indiening in de hand hebben. Het is dan de bedoeling dat wij dan namens hen gaan bemiddelen bij het Domeinkantoor.'

De medewerker gaf verder aan dat dit proces begeleidt wordt door partijkopstuk Ramon Abrahams. Maar, vanochtend waren geen NDP-kopstukken aanwezig om de menigte toe te spreken.

Onderstaand bericht verscheen dinsdag in het Dagblad Suriname:


Grondzoekendem moeten zich in OCER     laten registrerenGrondzoekenden zijn opgeroepen om zich op de dinsdag en donderdag te laten registreren in Ocer, het hoofdkwartier van de NDP. Na deze handeling te hebben gepleegd krijgen zij een strookje waarmee zij zich moeten begeven naar het Domeinkantoor. Als dat gedaan is, moet de geregistreerde zich weer in Ocer aanmelden om de verdere gang van zaken te vernemen. Dagblad Suriname oriënteerde zich in Ocer om het fijne van de zaak te weten te komen. De belangstelling is groot, een paar honderd belangstellenden hebben zich gisteren laten registreren waaronder personen die in aanmerking wensen te komen voor bouwpercelen of landbouwgronden. De reden van de registratie in Ocer is het gebrek aan vertrouwen in een eerlijk proces bij de aanvraag en het toewijzingsproces bij Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer, waar zaken nog steeds gemanipuleerd zouden kunnen worden.

0 comments:

Een reactie plaatsen