vrijdag 17 februari 2017

Politie doet onderzoek naar doodsbedreiging aan adres Yvanna Hilton

Op Facebookpagina Hilton geposte doodsbedreiging zou afkomstig zijn van een agente van politie


De politie doet onderzoek naar een doodsbedreiging aan het adres van Yvanna Hilton. Dergelijke bedreigingen zijn niet nieuw voor haar, maar deze laatste van afgelopen weekeinde blijkt echter van ernstiger aard te zijn, zo schrijft de Ware Tijd donderdag 16 februari 2017.

Op de Facebookpagina van Hilton werd een brief gepost, waarin wordt aangegeven dat Hilton en andere leden van de transgendergemeenschap zullen worden afgemaakt.

De brief zou afkomstig zijn van de vrouwelijke politiebeambte Mequiza K. De politie bevestigt de aangifte gedaan door Hilton.

Overigens heeft de politie zelf contact opgenomen met haar na een interventie van minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie. Over de mogelijke rol van de politiebeambte wil het korps nu geen uitspraken doen omdat de zaak in onderzoek is. 'We zijn bezig te onderzoeken of het inderdaad om een politiebeambte gaat', is de reactie.Verdere details wil de politie niet geven.


Toen Hilton afgelopen maandag uit eigen beweging aangifte deed bij de politie moest zij haar ID-kaart tonen en achterlaten. Binnen twintig minuten bleek haar ID kaart te zijn gekopieerd en bewerkt. Minister Van Dijk-Silos, die door de met name op social media actieve in Utrecht wonende Amerikaanse 'reporter' Kevin P. Roberson werd geconfronteerd met de foto's en bedreigingen van Mequiza, zegt in een interview met hem: 'Het lijkt inderdaad op een politiebeambte, dit is erg, dit moet gelijk naar de korpsleiding.' 

Roberson focust zich in Nederland vooral op actuele issues rond racisme, discriminatie, zwart/wit-denken en 'de Zwarte Piet-discussie' en is met zijn berichten en postings op social media niet altijd even zorgvuldig (zie bijvoorbeeld de inhoud van zijn bovenstaande posting).....en lijkt nog wel eens bevooroordeeld te zijn en te snel zijn eigen conclusies te trekken uit gebeurtenissen.

(Red. De Surinaamse Krant/de Ware Tijd)

0 comments:

Een reactie plaatsen