dinsdag 14 februari 2017

Politie Paraguay vindt minstens 25 ton aan Venezolaanse bankbiljetten in woning

Biljetten zouden waarschijnlijk gebruikt worden om valse Amerikaanse dollars te drukken


De politie in Paraguay heeft gisteren minstens 25 ton aan Venezolaanse bolivar-biljetten in beslag genomen in een woning in de noordelijke stad Salto de Guaira, 400 kilometer verwijderd van de hoofdstad Asuncion (zie foto - Bron: Policia Paraguay). De Venezolaanse valuta werden aangetroffen in tassen, opgestapeld tegen een muur in een woning, zo bericht dinsdag 14 februari 2017 onder andere de BBC.

Volgens de politie is de woning eigendom van een 39-jarige Paraguyaanse wapenhandelaar. Agenten zouden vandaag de biljetten gaan tellen om de exacte waarde ervan vast te kunnen stellen. De meeste biljetten zijn 100 en 50 bolivar-biljetten.

Door de Venezolaanse hyper inflatie zijn de bankbiljetten op zichzelf niet veel meer waard. Een 100 bolivar-biljet zou slechts 3 Amerikaanse dollarcent waard zijn op de zwarte markt in Venezuela, aldus de BBC.


De politie vermoedt, dat het plan wellicht is geweest om de Venezolaanse biljetten te gebruiken om valse dollarbiljetten van te drukken. Valsemunters bleken de echtheidsmerken af van de Venezolaanse biljetten en drukken de echtheidsmerken van de Amerikaanse dollar er vervolgens op.

Venezuela heeft onlangs al geklaagd, dat met name de 100 bolivar-biljetten, het land worden uit gesmokkeld om valse dollars van te maken. In december deed president Nicolas Maduro een verrassende bekendmaking, dat hij de 100 bolivar-biljetten uit de roulatie zou halen om die te vervangen door biljetten met een veel hogere waarde. Die maatregel werd echter diverse keren uitgesteld, omdat de nieuwe biljetten met een hogere waarde niet op tijd arriveerden en Venezuela er niet in slaagde om binnen de door de president gestelde deadline de biljetten te vervangen. Dat zou nu op 20 februari geëffectueerd moeten worden.


(Red. De Surinaamse Krant/BBC/Twitter)http://www.policianacional.gov.py/index.php/novedad/tras-allanamiento-de-dos-viviendas-incautan-25-toneladas-de-billetes

TRAS ALLANAMIENTO DE DOS VIVIENDAS INCAUTAN 25 TONELADAS DE BILLETES

billetes1.jpg billetes.jpg
El procedimiento estuvo encabezado por agentes del Departamento de Investigación de Delitos conjuntamente con agentes del Departamento Contra Delitos Económicos y Financieros, quienes lograron incautar dinero de curso legal (Bolívar) de la República de Venezuela, en gran cantidad, aproximadamente 25 toneladas de billetes de distintas denominaciones que se encontraban en la propiedad de Bruno José Da Costa Amaral, paraguayo, soltero de 39 años de edad, propietario de la casa de armas Rossi de Saltos del Guaira y no se descarta encontrar armas y drogas 
Los agentes intervinientes prosiguen con la investigación del valor legal, que por mas que sean billetes ya fuera de uso, igualmente son comercializados por menor valor a cambio de dolares, otra posibilidad que se maneja seria la escasez de dolares en la República de Venezuela, extrayendo Bolívares de forma ilegal del país, con el fin de adquirir dolares en el mercado negro e ingresarlo al mercado venezolano. Son los puntos en el cual se centra la investigación. 
El papel utilizado para el billete venezolano, es considerado de alta calidad y no se descarta utilizarlos para falsificar dolares.

0 comments:

Een reactie plaatsen