vrijdag 3 februari 2017

Politie 'rectificeert' haar berichtgeving over journaliste van Dagblad Suriname

PR-afdeling van KPS betreurt misverstand


Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft abusievelijk aangenomen, dat journaliste Saskia Bandhan van het Dagblad Suriname informatie zou hebben verschaft aan de familie van de deze week dood aangetroffen vermiste 20-jarige studente Clarisse Boldewijn langs de Afobakaweg. Dat meldt het dagblad donderdag 2 februari 2017.

Naderhand is gebleken dat mevrouw Bandhan de familie juist had gebeld om informatie te vragen. Zij had reeds de dag tevoren met de familie gesproken. Bandhan was zelf niet op de hoogte van de details omtrent het gevonden lijk, anders hoefde zij de familie niet te bellen.

De PR-afdeling van KPS betreurt dit misverstand.

Brigadier van politie Letitia Pinas, die het bericht op de KPS-website had geplaatst, heeft de volgende dag reeds contact gemaakt met de journaliste. Zij heeft haar geïnformeerd dat de politie bezig is met deze zaak. De journaliste had de PR-afdeling wel gebeld, maar het ging daarbij om een heel ander geval.

Pinas heeft de omissie bevestigd en heeft toegezegd een rectificatie op de website te zullen plaatsen. Die is inmiddels geplaatst, voor zover gesproken kan worden van een correcte rectificatie door de politie:

Rectificatie: Saskia Bandhan zegt alleen te hebben gebeld voor informatie

De journalist Saskia Bandhan heeft van Public Relations geëist dat er een rectificatie wordt geplaatst op het bericht waarin is opgenomen dat zij de familie zou hebben aangegeven dat de politie bezig is met opgraving van een lijk. De journalist zegt dat ze gewoon gebeld heeft naar de mensen om hen te vragen of zij informatie hadden over het geval.


Pinas is ook in het bezit van de voice opname die de journaliste had omtrent het gesprek met de familie. De afdeling PR heeft met haar berichtgeving de goede naam van verslaggeefster Bandhan geschaad en heeft daarom aangegeven een rectificatie te zullen plaatsen en het schadelijke bericht te verwijderen.

0 comments:

Een reactie plaatsen