donderdag 16 februari 2017

Praktijklokalen (83) van zestien technische scholen worden gerenoveerd

Dertien nieuwe praktijklokalen worden gebouwd

Project moet binnen twee jaar afgerond zijn


Het contract voor de aanbouw en renovatie van praktijklokalen in het kader van de uitvoering van het Technical and Vocational Education and Training (TVET) project is vorige week getekend. N.V. Sintec heeft de directievoering in handen over de bouw van 13 praktijklokalen en de renovatie van 83 bestaande praktijklokalen van zestien technische scholen landelijk, zo bericht het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) vandaag, 16 februari 2017.


Sintec is ook belast met de inrichting van de leslokalen met machines en materiaal. Namens het ministerie tekende directeur Natasia Bennanon, terwijl namens NV Sintec Project Manager Sandra Antonius het contract tekende.

Tien bedrijven hadden ingetekend voor het project dat binnen twee jaar af moet zijn. De technische- en financiële evaluatie voor de toewijzing is gedaan door de Islamic Development Bank (IsDB).

Het MinOWC is bezig met het moderniseren van het beroepsonderwijs en heeft in dit verband TVET in Suriname geïntroduceerd. Deze methode wordt al jaren toegepast in het Caribisch gebied. Het nieuwe beroepsonderwijs, TVET, moet afgestemd zijn op de vraag van het bedrijfsleven en de overheid, aldus het ministerie.

0 comments:

Een reactie plaatsen

Een week lang gratis adverteren als proef?

Een week lang gratis adverteren als proef?
Zendt uw advertentie en/of logo naar de redactie.