zondag 5 februari 2017

Raadsadviseur Jozefzoon: 'In overleg met onderwijsbonden zijn wij niet bevoegd over loon te onderhandelen'

Raadsadviseurs gegeven mandaat terug als bonden vasthouden aan loononderhandelingen


'Wij zijn niet bevoegd om loononderhandelingen te voeren. Dit zal extra worden benadrukt bij de rechter', zegt raadsadviseur Eddy Jozefzoon vandaag, zondag 5 februari 2017, in de Ware Tijd. Hij praat samen met zijn collega’s Jules Wijdenbosch en Errol Alibux met de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) onder leiding van Wilgo Valies.

Als ze blijven vasthouden dat het gaat om onderhandelingen over het loon zullen de raadsadviseurs hun mandaat teruggeven. Deze zaak zal dan bij het Overlegorgaan van de overheid verder worden behandeld.

De raadsadviseurs spraken dinsdag met de FOLS (Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname) waarvan Marcellino Nerkust voorzitter is. De onderwijsbond die niet heeft deelgenomen aan de recente staking van onderwijsgevenden en juist de leerkrachten had opgeroepen om aan het werk te gaan. De onderwijsbond die duidelijk aan de zijde van de overheid staat. Maandag was het overleg met de BvL/ALS. Een tweede overleg werd vrijdag gehouden met de BvL en maandag ontvangen de raadsadviseurs opnieuw de FOLS.

De komende week zal de regeringsdelegatie proberen om met alle onderwijsbonden gezamenlijk te praten om op die manier tijd te winnen. Jozefzoon hoopt dat partijen op de uiterste datum van 13 februari het eens worden over het oplossen van de problemen rond het herwaarderingsprogramma.

Nadat de Staat de BvL/ALS voor het gerecht had gedaagd, gaf de rechter partijen met ingang van vorige week maandag twee weken de tijd om met elkaar te beraadslagen. 'Wij denken dat deze datum haalbaar is. Er is geen sprake van loononderhandeling. Wij praten over voorstellen', aldus Jozefzoon.

0 comments:

Een reactie plaatsen