dinsdag 14 februari 2017

Raadsadviseurs beweren dat met bondsman Valies 'geen land te bezeilen is'

Adviseurs stellen regering voor om leerkrachten die gaan staken geen salaris te betalen


De raadsadviseurs Jules Wijdenbosch, Errol Alibux en Eddy Jozefzoon hebben maandagavond 13 februari 2017 tijdens een persconferentie gezegd, dat het niet mogelijk is overeenstemming met de Bond van Leraren (BvL) te bereiken. Ze gaan zover door te beweren, dat er geen land te bezeilen is met vakbondsleider Wilgo Valies

Zij zullen de regering voorstellen om leerkrachten die mogelijk weer gaan staken, geen salaris te betalen, zo bericht Starnieuws. De raadsadviseurs stellen, dat Valies steeds terugkomt op afspraken die gemaakt zijn. Er is overleg gevoerd met de BvL en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS). De BvL is volgens Jozefzoon steeds teruggekomen op wat reeds overeengekomen is. Volgens de raadsadviseurs heeft Valies een andere agenda dan een onderwijsagenda.

De herwaardering van leerkrachten gaat gewoon door. De uitvoering is gepland voor eind maart. Ook al gaat de BvL niet akkoord met het herwaarderingsprogramma, het programma gaat gewoon gelden voor het gehele onderwijsveld.

De FOLS heeft enkele kritische kanttekeningen geplaatst waar verder aan gewerkt is.

Bij de rechter is deze kwestie maandag besproken. Het is duidelijk geworden dat overeenstemming bereiken niet mogelijk is, concluderen de raadsadviseurs.

0 comments:

Een reactie plaatsen