dinsdag 14 februari 2017

Rechtszaak tegen zes verdachten in pedofielenzaak uitgesteld tot 24 april

Een van de verdachten beweert te worden mishandeld in cellenhuis Santo Boma


De Kantonrechter heeft gisteren de geruchtmakende pedofielenzaak, waarin zes verdachten terechtstaan, in behandeling genomen. In deze zaak moesten de verdachten S.Z., F.B., M.W., R.C., V.R. en R.V., zich voor de rechter verantwoorden. Dit meldt het Dagblad Suriname vandaag, dinsdag 1 februari 2017.

De zevende verdachte, de 27-jarige G.R., die in de maand december door de politie werd aangehouden, is donderdag 12 januari overleden in het ziekenhuis. Hij kreeg kort na zijn aanhouding een nog niet nader verklaarde aanval en moest per ambulance naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo worden vervoerd, waar hij onder politiebewaking werd opgenomen. Hij overleed in het ziekenhuis.

De afdeling Trafficking in Persons (TIP) van het Korps Politie Suriname maakte begin deze december melding van een pedofielennetwerk, dat zich richtte op minderjarige jongens via social media. De zaak kwam aan het rollen door een slachtoffer, die zich met zijn moeder bij de politie meldde, nadat hij uit handen van de verdachten was geglipt. De jongen vertelde, dat hij door meerdere volwassen mannen seksueel was misbruikt, waarna hij ook nog als sekswerker werd ingezet.

Dit slachtoffer wordt op de volgende zitting als getuige gehoord. De verdachte B. verklaarde gisteren, dat hij mishandeld wordt in het cellenhuis te Santo Boma. Het Openbaar Ministerie zal proberen om deze verdachte elders onder te brengen.

De zaak is uitgesteld naar 24 april. Tot die datum blijven de verdachten in detentie.

0 comments:

Een reactie plaatsen