zondag 12 februari 2017

RO-minister Dikan trekt week lang langs dorpen in zuidoosten Suriname

Dikan bezoekt granman Bono Velantie en dorpen langs Tapanahoni-, Lawa- en Marowijnerivier


Minister Edgar Dikan is op werkbezoek in het zuidoosten van Suriname. Gedurende een week zal hij verschillende dorpen langs de Tapanahoni-, de Lawa-, en de Marowijnerivier aandoen. Gedurende zijn periode als minister van Regionale Ontwikkeling (RO), nu anderhalf jaar, heeft hij alle andere gebieden en bestuursressorten al bezocht.In het zuidoosten van het land was hij echter nog niet geweest, zo laat het ministerie zaterdag 11 februari 2017 weten.

Hij heeft de microwaterkrachtcentrale in de Gran Olo Sula/Tapanahonirivier bezocht. Hoewel de centrale nog niet officieel in gebruik is genomen, genieten het dorp Poeketie en directe omgeving nu al van de beschikbare energie.

De bewindsman, die gisteren zijn bezoek aan het gebied is begonnen, heeft inmiddels een ontmoeting gehad met Bono Velantie, de granman van de Ndjuka stam, op zijn residentie te Dritabiki. Met de dignitarissen en de plaatselijke bevolking werd een zogenoemde krutu gehouden.

Dikan wordt vergezeld van onder meer districtscommissaris August Bado van Sipaliwini/Tapanahonui, directeur Wensley Misiedjan van Duurzame Ontwikkeling Afro Surinamers Binnenland, directeur Inheemsen Nielton Grootfaam en directeur Leeroy Jack van Agrarische Ontwikkeling Binnenland.

0 comments:

Een reactie plaatsen