donderdag 9 februari 2017

Royston Drenthe van voetballen naar rap....

Als voetballer reisde Drenthe via diverse landen de vergetelheid in


Royston Drenthe stopt definitief met voetballen en kiest voor een carrière als rapper. Zijn beslissing maakte de 29-jarige Rotterdammer bekend in zijn nieuwste nummer, Paranoia. In dat nummer rapt hij als Roya2Faces de tekst: 'Blijf niet vragen naar die voetbalzaken, want ik wil rappen.' Dit berichten diverse Nederlandse en Britse media vandaag, donderdag 9 februari 2017. 

Drenthe doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte in 2005 zijn debuut in de Rotterdamse hoofdmacht. In 2007 won hij met Jong Oranje het EK in eigen land, waarna hij voor 14 miljoen euro naar Real Madrid verkaste. Het voorspelde grote talent kwam er nooit echt uit.


Na zijn avontuur bij Real Madrid raakte Drenthe steeds verder in de vergetelheid bij veelal onbekende clubs uit Spanje, Engeland, Rusland, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten.

Via allerlei omzwervingen belandde hij uiteindelijk bij Baniyas SC. Daar, in de Verenigde Arabische Emiraten, kwam hij in 2016 voor het laatst als prof in actie. Baniyas blijkt nu de laatste club in zijn turbulente carrière te zijn geweest.


In het deze week uitgebrachte nummer Paranoia rijmt Drenthe er lustig op los en laat hij er dus geen twijfel over bestaan dat zijn carrière in de muziek topprioriteit heeft. De man die tijdens zijn loopbaan de linkervleugel bestreek is druk bezig met een volledig album ‘vol vuur en barz’. Sinds afgelopen zomer was Drenthe clubloos.

0 comments:

Een reactie plaatsen