zaterdag 4 februari 2017

Schoenen hoeven binnenkort op Schiphol niet meer uit bij veiligheidscontrole

Luchthaven neemt als eerste luchthaven in de wereld heuse schoenenscanner in gebruik


Het uit moeten doen van schoenen tijdens de veiligheidscontrole (zie foto - Bron: AP) is een van de grootste ergernissen van reizigers op Schiphol. Een nieuwe innovatie op Schiphol zorgt ervoor dat dit binnenkort niet meer hoeft, zo is vandaag, zaterdag 4 februari 2017, te lezen op de website van De Telegraaf.

Schiphol is het eerste vliegveld ter wereld die de zogenaamde schoenenscanner in gebruik zal nemen. Met behulp van lichtstralen scant het apparaat onopgemerkt de schoenen van voorbijlopende reizigers. De UV-techniek zoekt naar sporen van drugs en explosieven.

Michiel Poppink, van het bedrijf SG11 (Stage Gate 11)dat de scanners heeft ontwikkeld, verteld in een interview met het Haarlems Dagblad erg enthousiast over de uitvinding. 'Op drugs wordt niet gecontroleerd bij de securityscans op luchthavens, maar weer wel door de douane. De huidige douanescanners kunnen maar een beperkt aantal pakketjes op koffers per minuut doorlichten, terwijl onze methode dat op hoge snelheid kan. Ideaal voor controle van luchtpost en koffers.'

De snelle scan zal in de toekomst zorgen voor minder lange rijen en minder ergernissen onder reizigers.

Ter extra informatie:

0 comments:

Een reactie plaatsen