donderdag 9 februari 2017

Spanningen in coalitie in Staten Curaçao

PS-fractie zorgt met initiatief 'Tijdelijke Commissie Smart Zoning' voor vertrouwensbreuk met PNP


De spanningen tussen de coalitiepartijen MAN, PAR en vooral PNP en PS in de Staten lopen hoog op. Dit schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 9 februari 2017, zo bericht Paradise FM.

De PS-fractie kwam gisteren met het initiatief van een ‘Tijdelijke Commissie Smart Zoning’ en kreeg hiervoor met de steun van oppositiepartijen MFK, KdNT, MP en onafhankelijk statenlid Eduard Braam een meerderheid in de staten. Dit viel niet in goede aarde bij de PNP, die met Suzy Camelia-Romer de portefeuille van Ruimtelijke Planning heeft, waarover het gaat.

De PNP is al nadrukkelijk bezig met de hervorming van het bestaande Eilandelijk Ontwikkelingsplan (EOP).

De actie van PS-Statenleden Melvin ‘Mac’ Cijntje (de iniator) en Sherwin Leonora vloeit voort uit een motie van de oppositie eind november over aanpassing van het EOP, die ook al werd aangenomen met de steun van PS-lid Cijntje.

Door het initiatief om te komen tot de commissie heeft het vertrouwen, met name bij de PNP een flinke deuk opgelopen. Die neemt de kwestie dan ook hoog op en hield gisteren intern een spoedvergadering.

De Curaçao Chronicle meldt vanochtend, dat de bewindsvrouwe dreigt met aftreden en dat haar partij dreigt de stekker uit de coalitie te trekken.

(Red. De Surinaamse Krant/Paradise FM/Curaçao Chronicle)

0 comments:

Een reactie plaatsen