dinsdag 7 februari 2017

Stiefvader besmet uit wraak zijn vier minderjarige dochters met hiv

Moeder van verdachte zou hem met hiv hebben besmet...


De familie van de hiv-besmette stiefvader A.L., die zijn vier minderjarige stiefdochters seksueel misbruikte en ze daardoor ook heeft besmet, zegt nadat het nieuws bekend werd, niets meer met hem te maken willen hebben. De man heeft volgens de familie de meisjes misbruikt uit wraak, omdat hij ontdekte dat hun moeder hem met hiv had besmet. Ze is vorig jaar overleden, zo bericht de Ware Tijd vandaag, dinsdag 7 februari 2017. 

Het familielid beschrijft L. als een rustige man die niet veel praat. De vraag blijft hoe hij tot zo'n daad kon overgaan. De meisjes waren destijds 6,7,8 en 9 jaar en werden misbruikt wanneer de moeder niet thuis was.

Hij was bezig met automontage en leek gefocused op zijn gezin waardoor de familie niet doorhad wat hij met zijn stiefdochtertjes deed.

De Officier van Justitie eiste op 23 januari 20 jaar cel tegen de man met aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest. De verdachte vindt de eis te hoog. Het Openbaar Ministerie heeft bij het bepalen van de strafmaat rekening gehouden met de onderzoeksresultaten van de psycholoog en psychiater. De eerstgenoemde constateerde een verstandelijke beperking, maar de andere deskundige stelde geen verstandelijke beperking vast en concludeerde dat hij volledig toerekeningsvatbaar is.

'Hij heeft gezegd dat hij er spijt van heeft, maar helaas gaat hij zelf voor de consequenties van zijn handelen moeten instaan', zegt de familie. Ook tijdens de zitting zei L. dat hij niet weet wat hem ertoe heeft gedreven.

Op 27 februari doet de rechter uitspraak in deze zaak.

0 comments:

Een reactie plaatsen