vrijdag 3 februari 2017

Stroomvoorziening in een groot gebied te Moengo is zeer kritiek geworden na weer een defecte 'opwekunit'

EBS is genoodzaakt de beschikbare stroom beurtelings te distribueren

De EBS-centrale te Moengo (Bron foto: EBS)

Het schijnt maar niet te lukken met de stroomvoorziening in Moengo en omstreken. Sinds vanochtend, vrijdag 3 februari 2017, twee uur is het gebied weer verstoken van stroom. De opwekunit die een week geleden werd geplaatst in de centrale te Moengo is defect. Dit bericht Starnieuws.

Sinds begin januari kampt gebied met een elektriciteitsprobleem. Steeds wanneer de Energiebedrijven Suriname een oplossing gevonden denkt te hebben door een andere opwekunit te plaatsen, gaat het mis. Het is de tweede unit een andere opwekcentrale die is geplaatst om het vermogenstekort in Moengo op te vangen. Na enkele dagen vertoonden de unit mankementen. Ook bij de installatie van een nieuwe unit is het mis gegaan.

Bij het proefdraaien van de nieuwe unit donderdagavond is er 'onverwachts een defect' opgetreden, aldus de EBS in een verklaring. De combinatie van problemen heeft ertoe geleid dat de voorziening in een groot gebied te Moengo zeer kritiek is geworden.

De EBS is genoodzaakt de beschikbare stroom beurtelings te distribueren, dus gebiedsdelen hebben om de beurt geen elektriciteit. Het energiebedrijf zegt dat hij werkt om het probleem zo spoedig als mogelijk op te lossen. Er wordt nu gewerkt aan de installatie van een additionele opwekunit in de centrale. Technici zijn ook bezig de defecte unit te herstellen.

0 comments:

Een reactie plaatsen