dinsdag 7 februari 2017

Studentenbond trekt zich even terug om afgelopen periode te evalueren

Na evaluatie volgt doorstart en uitgestelde registratie

'We zijn niet met politiek bezig'


De Landelijke Scholieren- en Studentenbond zal voorlopig niet al te veel naar buiten treden en de tijd benutten om te evalueren. De bond is in december opgericht om op te komen voor de belangen van scholieren en studenten. Secretaris Ezechiël Lens zegt vandaag, dinsdag 7 februari 2017, dat na de evaluatie een 'doorstart' gemaakt zal worden. 

Dan begint ook de voor vorige maand geplande, maar uitgestelde registratie. De formulieren daarvoor worden al klaargemaakt om op scholen te plaatsen.

Lens heeft zich gestoord aan de kritiek als zou de organisatie politiek gelieerd zijn. 'We hebben vanaf onze oprichting duidelijk gemaakt dat we niet politiek bezig zijn.'

De bond heeft tijdens de onderwijsstaking vaker zijn stem laten horen voor snelle hervatting van het onderwijsproces. Deze week komt zij uit met een verklaring over het vervolgen van het onderwijsproces.

Lens zegt verder, dat de studentenbond zich meer dan ooit ervoor wil inzetten dat scholieren en studenten zonder problemen onderwijs genieten. Stakingen en andere omstandigheden die daarop beperkend kunnen werken zijn uit den boze. 'We streven naar duurzaamheid en depolitisering van het onderwijs.' 

0 comments:

Een reactie plaatsen