zaterdag 11 februari 2017

Theo Para kondigt deel twee aan van zijn boek 'De schreeuw van Bastion Veere'

Nieuwe boek essayist Para verschijnt in het najaar van 2017


Het nieuwe boek van essayist Theo Para, 'De schreeuw van Bastion Veere, deel 2', verschijnt in het najaar. Bastion Veere is de naam van een plaats delict waar de 8 decembermoorden van 1982 zich voltrokken in Fort Zeelandia te Paramaribo, aan de Surinamerivier. Dat werd afgelopen week aangekondigd in het NOS Radio 1 Journaal, waar Para hoofdgast was in verband met het 8 decemberstrafproces. 

De essayist noemde de decembermoorden ‘het meest weerzinwekkende onderdeel van een totalitaire machtsgreep’.

Hij wees op het in brand schieten van radiostations, een krantengebouw en het gebouw van de moederbond, in de nacht voor de moorden, op de verschijningsverboden en censuur en op de afschaffing van algemene verkiezingen en parlement in de regeringsverklaring van 1 mei 1983.

'De schreeuw van Bastion Veere, deel 2', wordt evenals het eerste deel, uitgegeven door Uitgeverij Van Gennep in Amsterdam.

Deel 2, evenals deel 1, wordt een verzamelbundel van essays en columns sinds het aantreden van de hoofdverdachte van de decembermoorden, Desi Bouterse, als president in 2010, alsook niet eerder gepubliceerde brieven en teksten.

0 comments:

Een reactie plaatsen