dinsdag 14 februari 2017

Toeristen lopen langs de niet uitnodigende onhygiënische Centrale Markt

Toeristen halen hun neus op voor de markt en lopen er met een grote boog omheen

(Bron foto: Dagblad Suriname)
'Het is een ware hocus pocus onder de markt'


Op de Centrale Markt aan de Waterkant in het centrum van Paramaribo worden zelden of nooit bezoekers in familieverband gezien. De Centrale Markt is geen plaats voor kinderen, ook de verkopers laten hun kinderen thuis. De wanorde en onhygiënische toestanden spelen daarbij een rol. Zelfs volwassenen schuwen de markt, de middenklasse komt er niet meer. Dit zijn woorden dinsdagavond 14 februari 2017 op de website van het Dagblad Suriname.

De omgeving veersteiger, de voormalige KNSM-kade, heeft een getto allure waarvoor men de neus ophaalt.

Toeristen halen hun neus op voor de markt en lopen er met een grote boog omheen.

De redactie van het Dagblad Suriname kreeg ook te horen, dat de markt vol ‘hebi’s zit. De kraamhouders denken aan hun veiligheid, diefstal, clandestiene zaken, bedreiging, vechtpartijen en andere wandaden doen zich er geregeld voor.

'Ook het boze oog gaat rond als een drukkend nadeel, je moet stevig in je schoenen staan om je staande te houden op de markt. Er gaat angst rond, iedereen probeert zich op zijn eigen manier te beschermen tegen het kwaad. Brandende kaarsen, geurstoffen, wierook, Bijbels, Floridawater, rozenkransen en andere attributen worden erbij gehaald, het is een ware hocus pocus onder de markt.'

0 comments:

Een reactie plaatsen