maandag 13 februari 2017

TuiFly heeft nog geen goedkeuring CASAS voor vluchten op Suriname

'Het proces wat de CASAS betreft staat nog aan het begin, documenten zijn nog niet uitgewisseld'


De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) is onlangs met touroperator Tui Nederland een overeenkomst aangegaan. Luchtvaartmaatschappij TuiFly zal als onderdeel van deze overeenkomst voor Tui Nederland vluchten gaan uitvoeren. Het Dagblad Suriname bericht vandaag, maandag 13 februari 2017, te hebben vernomen van CASAS-directeur (Civil Aviation Safety Authority Suriname) Brain De Souza, dat TuiFly nog goedkeuring moet krijgen om op Suriname te mogen vliegen. 

Elke buitenlandse luchtvaartmaatschappij die naar Suriname wil vliegen dient onder een verdrag tussen Suriname en het land van herkomst te vliegen. Er bestaat al een luchtvaartovereenkomst tussen Suriname en Nederland, waardoor er drie om drie luchtvaartmaatschappijen op de route Paramaribo-Amsterdam en terug mogen worden aangemeld.

De zogenoemde Foreign Operators Approval TuiFly is al aangemeld door de Nederlandse regering. De fase van het verkrijgen van de technisch operationele vergunning mag na deze aanmelding aanvangen. Hier komt de rol van de CASAS om de hoek kijken. De maatschappij moet een aantal relevante documenten indienen. Deze documenten worden geëvalueerd op de eisen die door Suriname worden gesteld. De CASAS toetst zowel de veiligheid als de beveiligingseisen. Indien de documenten volledig zijn ingediend en in orde zijn, krijgt TuiFly de Foreign Operators Approval. Deze goedkeuring heeft een geldigheid die ook steeds verlengd moet worden.

Veranderingen binnen de maatschappij moeten door CASAS goed kunnen worden gevolgd om de verlenging toe te kennen.

Er kunnen internationale regels zijn die specifiek niet voor Suriname gelden, maar waar TuiFly zich in Suriname wel aan zou moeten houden. Vandaar dat deze procedure van groot belang is.

TuiFly is voor wat de procedure van aanvraag van deze vergunning betreft nog aan het begin. 'Wij hebben afspraken gemaakt voor ontmoetingen. Het proces wat de CASAS betreft, is nog heel aan het begin. Documenten zijn nog niet uitgewisseld', stelt de CASAS-directeur. Dit proces hoeft volgens De Souza niet te lang te duren. Hij verwacht dat TuiFly zich aan de standaarden houdt en zeker kijkt naar de specifieke eisen in Suriname. Het proces kan volgens hem hooguit een maand duren, niet langer.

Ter extra informatie:

0 comments:

Een reactie plaatsen