dinsdag 7 februari 2017

Tussen feesten door in Middelburg ook aandacht voor zwarte bladzijde

Stichting Monument Middelburg wil brede maatschappelijke discussie over slavernij


De Stichting Monument Middelburg wil een brede maatschappelijke discussie op gang brengen over slavernij vroeger en nu. Het 800-jarig bestaan dat Middelburg dit jaar viert is daar volgens de stichting een heel goede aanleiding voor, zo bericht Omroep Zeeland vandaag, dinsdag 7 februari 2017. 

De Stichting Monument Middelburg wijst erop, dat slavernij een zwarte bladzijde is in de geschiedenis van de stad, en dat in 2017 wereldwijd nog altijd 45 miljoen mensen leven in een vorm van slavernij. Juist vanuit Middelburg en Nederland moet, vindt de stichting, daartegen stelling worden genomen.

Middelburg wil het Zeeuwse publiek en politiek hierbij betrekken. Acteurs en muzikanten Het plan is om in Middelburg toneelvoorstellingen te organiseren met bekende acteurs als Frederik de Groot en de uit Suriname afkomstige Jetty Maturin.

Het is de bedoeling ook Zeeuwse acteurs en muzikanten meedoen in die voorstellingen. Dag der Vrijheden Stichting Monument Middelburg houdt zich al langer bezig met het slavernijverleden. De stichting organiseert jaarlijks de Dag der Vrijheden en de kranslegging bij het monument op de Balans in Middelburg (zie foto's - Bron: eigen foto Red. De Surinaamse Krant).

0 comments:

Een reactie plaatsen