dinsdag 14 februari 2017

Twents/Surinaamse zanger Jeangu Macrooy imponeert met ode aan George Michael

Optreden Macrooy in De Wereld Draait Door oogst veel lof en bewondering


Fantastisch, geweldig en prachtig. Twitteraars en tv-kijkers kwamen superlatieven te kort na het optreden van de uit Hengelo afkomstige singer-songwriter Jeangu Macrooy in De Wereld Draait Door. Woorden vandaag, dinsdag 14 februari 2017, in de webeditie van Tubantia.

De zanger bracht een ode aan de op Eerste Kerstdag overleden Britse wereldster George Michael. Macrooy coverde het nummer Freedom, bijgestaan door een band en een achtergrondkoor.

Vrijwel direct liet een groot deel van televisiekijkend Nederland via Twitter en Facebook weten het optreden geweldig te vinden: 'Wat kan die Tukker zingen hè' en 'Voor het eerst in tijden weer een écht goede muziekale performance in DWDD', waren enkele van de reacties.Jeangu Macrooy is geboren in Suriname en studeerde in Enschede aan het ArtEZ conservatorium, waarna hij zichzelf in de kijker speelde van muziekminnend Nederland. Eerder werd hij uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en dit jaar werd Macrooy zelfs genomineerd voor de prestigieuze muziekprijs de Edison. In de categorie 'beste nieuwkomer' moest Macrooy bij de uitreiking maandagavond echter de band Indian Askin voor laten gaan.

Bekijk hieronder het optreden van Jeangu Macrooy in De Wereld Draait Door van 13 februari.0 comments:

Een reactie plaatsen