dinsdag 7 februari 2017

Vakbond PWFC op Curaçao wil nieuwe CAO-onderhandelingen met Damen

'Het moment is perfect voor de PWFC om nieuwe CAO-onderhandelingen te beginnen'


De vakbond PWFC (Petroleum Workers Federation of Curaçao) wil per direct starten met nieuwe CAO-onderhandelingen met Damen Shiprepair & Conversion. Dit zegt Sharette Janga van de bond, 
aldus een bericht gisteren, maandag 6 februari 2017, in de Curaçao Chronicle.

Damen Shiprepair & Conversion (DSC) heeft het management van de Curaçao Droogdok Maatschappij, CDM, op 1 februari overgenomen. Het bedrijf in Gorinchem heeft ook al het CDM-personeel overgenomen.

'Het moment is perfect voor de PWFC om nieuwe CAO-onderhandelingen te beginnen', aldus Janga. Ze heeft de arbeiders gezegd dat zij de beste secundaire arbeidsvoorwaarden verdienen.

'De zoektocht naar een strategische partner is een proces geweest dat al in 1993 begon en eindelijk kunnen we zeggen, we zijn er. We zijn enthousiast over wat bereikt is.'

Damen, samen met de regering van Curaçao, gaat ook investeren in training en scholing van lokaal technisch personeel om zich te verzekeren van de ontwikkeling van lokale arbeidskrachten en verdere ontwikkeling van de plaatselijke industrie en om mogelijkheden voor werkgelegenheid in het gebied aan te moedigen.

0 comments:

Een reactie plaatsen