woensdag 15 februari 2017

Vakbondsleider Valies spreekt honderden leerkrachten toe en neemt raadsadviseur Jozefzoon op de korrel

'Regering heeft groot offensief ingezet, intimdatiepogingen alom, maar wij zeggen no pay no work'

'Jozefzoon is een basja, die wil bepalen wat er moet gebeuren met herwaarderingsprogramma'


Honderden leerkrachten wonen vanochtend, woensdag 15 februari 2017, de vergadering van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) bij in Mata Gauri aan de Kwattaweg. Vakbondsleider Wilgo Valies zei aan het begin van de bijeenkomst, dat de regering een groot offensief heeft ingezet. Er zijn volgens hem intimidatiepogingen alom, zo bericht Starnieuws.

'Het principe van no work no pay wordt toegepast door de regering, maar wij zeggen no pay no work', zei Valies.

Raadsadviseur Eddy Jozefzoon werd op de korrel genomen door Valies. Hij noemde Jozefzoon een 'basja'. Die man wil bepalen volgens de vakbondsleider wat er moet gebeuren met het herwaarderingsprogramma van de leerkrachten. Er wordt niet onderhandeld, maar overleg gevoerd.

Valies benadrukte, dat de vakbond het recht heeft om mee te bepalen wat leerkrachten moeten verdienen. Dat staat in de wet die onlangs aangenomen is door De Nationale Assemblee en gepubliceerd is in het Staatsblad.

Valies haalde aan, dat Jozefzoon een bijeenkomst heeft gehad met schooldirecteuren. Daar heeft hij aangegeven, dat de bond niks te zeggen heeft over de herwaardering. De voorzitter van BvL/ALS zei vanochtend, de regering wil dat er meegepraat en meegedacht wordt, maar niet mee bepaalt. Valies stelde, dat deze dictatuur niet zal worden geaccepteerd.

Meteen na de bijeenkomst geeft Valies Later een persconferentie.

0 comments:

Een reactie plaatsen