donderdag 9 februari 2017

Verkiezing nieuwe leden Jeugdparlement rustig verlopen

Het is nog niet duidelijk wanneer alle resultaten binnen zijn


In het hele land hebben jongeren gisteren hun stem kunnen uitbrengen op de ruim 200 kandidaten n voor het Nationaal Jeugdparlement (NJP). Aniel Ghisaidoobe, voorzitter van de organisatiecommissie, zegt vanochtend, donderdag 9 februari 2017, op Starnieuws, dat de resultaten van de stemming via de districtscommissariaten worden doorgegeven aan de kiescommissie. 

Over het algemeen is de verkiezing goed verlopen. Nadat alles verwerkt is, zal bekend worden gemaakt welke 29 leden gekozen zijn. Degenen die de meeste stemmen hebben per district, worden gekozen. De kiescommissie verklaart de verkiezing al dan niet bindend, nadat alle processen-verbaal binnen zijn.

Hoelang dat proces zal duren, is nog niet duidelijk. In tegenstelling tot voorgaande verkiezingen, waren de stembussen nu in plaats van tot een uur tot zes uur 's avonds open. De organisatie hoopt dat meer jongeren tussen 12 en 25 jaar hun stem zijn gaan uitbrengen.

Ruim 125.000 jongeren mochten hun stem uitbrengen. Het aantal kandidaten is bij deze verkiezing van 146 naar 201 gestegen. Het is nog niet duidelijk wanneer alle resultaten binnen zijn.

0 comments:

Een reactie plaatsen