zaterdag 11 februari 2017

Vijf jaar cel voor man die zijn minderjarige stiefdochter (11) seksueel misbruikte

Stiefvader beweert dat het meisje hem heeft uitgelokt haar aan te raken...


D.T. is vrijdag 10 februari 2017 door de Kantonrechter veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar voor het seksueel misbruiken van zijn elfjarige stiefdochter. De rechter voerde aan, dat de man het kind had moeten beschermen. Haar moeder vertrouwde hem en liet haar kinderen alleen bij hem achter, zo bericht Starnieuws. 

De veroordeelde ontkent de seksuele handelingen gepleegd te hebben.

Volgens de rechter is er echter zogenoemd steunbewijs voorhanden waaruit blijkt, dat de man aan het kind heeft gezeten. De straf is conform de eis van de Officier van Justitie.

Het meisje logeerde bij haar moeder toen de stiefvader haar heeft misbruikt. Het slachtoffertje woonde met haar biologische vader en tante in Frans-Guyana. Nadat zij terug was bij haar biologische vader, merkte die op, dat het meisje stil was. Ze hing niet meer bij hem rond en speelde ook niet. Hij vroeg haar tante om het meisje eens uit te horen. Het kind vertelde toen wat haar overkomen was, waarop de tante aangifte tegen de verdachte heeft gedaan.

Op een gegeven moment zei de veroordeelde tijdens de zitting, dat hij slechts het kind betast had aan haar borsten en het geslachtsdeel. Daarna beweerde hij, dat zij hem uitgelokt had om haar aan te raken. T. is voor het eerst in aanraking gekomen met Justitie.

0 comments:

Een reactie plaatsen