donderdag 2 februari 2017

Voorzitter Politiebond Hellings: ‘Toppers KPS spelen regelmatig informatie door aan journalisten’

'Laat KPS hand in eigen boezem steken en haar infoverstrekking op effectievere manier doen' 


De voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), Raoul Hellings, vindt dat toppers binnen het Korps Politie Suriname (KPS) met de regelmaat van de klok allerlei informatie doorspelen aan journalisten, waaronder ook interne tuchtzaken. Dit allemaal zou de bondsvoorzitter volgens het Dagblad Suriname van vandaag, donderdag 2 februari 2017, op zijn Facebookpagina hebben geschreven. 

Hij reageert op een persbericht van de afdeling Public Relations van het KPS over de vondst van de vermoorde 20-jarige studente Clarissa Boldewijn, waarin ook journaliste Saskia Bandhan van het Dagblad Suriname wordt genoemd. Volgens het KPS heeft de journaliste de familie van Boldewijn in kennis gesteld van de ontdekking van het lijk.

Intussen heeft het Dagblad Suriname in zijn editie van gisteren dit bericht van het KPS ontkracht en duidelijk gemaakt dat het niet waar is.

'Over moraalridderij gesproken! You may not like Bandhan her style, maar dat is de werkwijze in de Surinaamse journalistenwereld, je hebt weinigen die het anders doen. Nagenoeg iedereen streeft ernaar als eerste met het nieuws naar buiten te komen. Laat KPS dus de hand in eigen boezem steken en haar infoverstrekking op een effectievere manier doen en de journalisten de wind uit de zeilen nemen. Moraalridderij biedt geen soelaas', schrijft voorzitter Hellings.

Bij het jaarafsluitingsfeest van het KPS had Hellings reeds kenbaar gemaakt, dat de SPB niet tevreden is met de werkwijze van de afdeling Public Relations van het KPS, waarbij interne tuchtzaken via officiële politieberichten naar de media worden gestuurd.

0 comments:

Een reactie plaatsen