dinsdag 7 februari 2017

Weg naar verkiezingen Jeugdparlement geplaagd door geruchten over omkoperij

Etnel (NPS): 'Bepaalde leiders maken dit land kapot! Jongeren worden omgekocht'

Voorzitter organisatiecommissie: 'Je moet er ook rekening mee houden, dat de geruchten uit de duim zijn gezogen en bewust verspreid worden' 


Geruchten van omkoperij werpen een smet op de komende verkiezingen van nieuwe leden voor het Nationaal Jeugdparlement. Dit zegt Aniel Ghisaidoobe, voorzitter van de organisatiecommissie, vandaag, dinsdag 7 februari 2017, in de Ware Tijd.

Op Facebook en in zogenoemde opbelprogramma’s op de radio wordt beweerd, dat jongeren in ruil voor hun stem op de verkiezingsdag Srd 50 beloofd wordt om op een bepaalde kandidaat te stemmen.
Het NPS-Assembleelid Patricia Etnel heeft afgelopen zaterdag haar ongenoegen hierover geuit op haar Facebookpagina. 'Bepaalde leiders maken dit land kapot! Jongeren worden omgekocht. Hun stem voor SRD 50 op de dag van de jeugdparlementsverkiezing om te stemmen voor jongeren? Waarheen met Suriname! Corruptie wordt nu een opvoedingspatroon voor onze jongeren!', zijn enkele passages uit de reactie van Etnel (zie hierna).


Ze zegt in een reactie, dat enkele jongeren hun beklag hierover bij haar hebben gedaan. Om de jongeren te beschermen wil Etnel de krant liever niet in contact met hen brengen. Ook niet onder de voorwaarde dat ze anoniem zullen blijven.

Ghisaidoobe zegt dat de geruchten de organisatiecommissie ook bereikt hebben, maar dat er geen bewijzen zijn. 'Mocht het inderdaad zo zijn dat jongeren worden omgekocht, vind ik het wel jammer. De verkiezingen hebben niets te maken met partijpolitiek. Het gaat om jeugdparticipatie en we proberen dat zoveel mogelijk te benadrukken.' Hij houdt er ook rekening mee dat de geruchten uit de duim zijn gezogen en bewust verspreid worden door derden.

Ook bij de vorige jeugdparlementsverkiezingen werd immers beweerd dat jongeren geld kregen in ruil voor hun stem op een bepaalde kandidaat. Ghisaidoobe benadrukt, dat de organisatiecommissie in elk geval niets te maken heeft met omkoping van jongeren. De commissie ziet erop toe dat dit niet gebeurt. 

0 comments:

Een reactie plaatsen