dinsdag 14 februari 2017

Woning voorzitter studentenorganisaties en Young Democracy Unit afgebrand

Clyde Ford en gezin door brand getroffen


De woning van de voorzitter van Young Democracy Unit en voorzitter van het Landelijk Studenten Platform Suriname en van de studentenorganisatie van het Poly Technisch College, Clyde Ford, is zondag afgebrand (zie foto - Bron: Dagblad Suriname). Hij huurde het pand te Land van Dijk, Carolinastraat, al ruim een jaar, zo bericht de Ware Tijd vandaag, dinsdag 14 februari 2017.

Het is niet bekend of de woning tegen brand was verzekerd, aldus de Ware Tijd. De eigenaresse van het pand woont in het buitenland en zij is volgens Ford erg boos over de brand, waarvan de oorzaak overigens nog niet bekend is.

De totale inboedel is door de vlammenzee vernietigd. Het gezin Ford bestaat uit vader, moeder en een dochtertje van zes jaar. Buren konden moeder en dochter snel in veiligheid brengen.

Ford, die op het moment van de brand bij Radio Boskopu een programma aan het presenteren was, haastte zich, na een telefoontje van zijn vrouw, naar huis. Van Dominee Maikel Stuart heeft hij voor de periode van een maand een woning toegewezen gekregen.

Het Dagblad Suriname bericht op haar website, dat oen de brandweer ter plaatse verscheen de bovenverdieping van de woning in brand stond. De brandweer heeft het pand deels kunnen redden. De begane grond heeft schroei- en waterschade opgelopen.

In het pand woont een verpleegster. Op dat moment was zij samen met haar dochter thuis. Op een bepaald moment hield haar dochter haar voor dat er brand in de woonkamer was ontstaan. Het vuur ontwikkelde zich snel, waardoor het niet meer mogelijk was voor de verpleegster om de vlammen zelf te doven. Zij rende samen met haar dochter uit de woning. Het pand is aangesloten op het elektriciteitsnet, maar niet tegen brand verzekerd.

0 comments:

Een reactie plaatsen