donderdag 16 februari 2017

Zes maanden gevangenisstraf door OM geëist tegen rappers Haagse SFB

Rappers tonen zich tevreden met eis Openbaar Ministerie


Het Openbaar Ministerie heeft vanochtend, donderdag 16 februari 2017, achttien maanden cel, waarvan twaalf voorwaardelijk, geëist tegen drie leden van de populaire Haagse rapgroep Strictly Family Business (SFB). Met aftrek van het voorarrest zouden ze nog vier maanden in de gevangenis moeten zitten, zo bericht onder andere de NOS. Volgens een verslaggever van het ANP vielen de leden van SFB elkaar in de armen na het horen van de strafeis.

Francis Edusei (‘Frenna), Keane Marica (‘KM’) en Jackie Osei (‘Priceless’) zouden in april 2015 seks hebben gehad met een minderjarig meisje en daarvan een video te hebben opgenomen die vervolgens werd verspreid via social media.

De bandleden werden in december opgepakt in een hotel in Paramaribo. SFB was in Suriname voor optredens. Alejandro Hak (‘Jandro’), het vierde SFB-lid, werd niet opgepakt.

Het meisje zei twee weken geleden tegen de rechter, dat ze niet is verkracht en dat de seks met een van de rappers vrijwillig was. Eerder had ze tegenover de politie verklaard, dat ze wel was gedwongen.

Volgens de advocaten van de rappers valt uit het beeldmateriaal niet op te maken dat de mannen betrokken zijn. Een bekende van de SFB-leden, die nu in Nederland is, heeft volgens de advocaten in een videoboodschap verklaard, dat hij te zien is op de beelden en niet de rappers. De man is ook genoemd door het meisje.

De rechtbank gaat zich er nu over buigen of deze videoboodschap wordt meegenomen in de rechtszaak.

Het ANP bericht, dat op 2 maart een nieuwe zitting gepland staat, maar of dan ook de uitspraak volgt is niet duidelijk.

Een groep van ruim tien vrienden en familieleden van de Haagse mannen waren vanuit Nederland, Engeland en elders in Suriname naar de rechtbank in de hoofdstad gekomen om ze te steunen. Na het horen van de eis, waren ze zichtbaar opgelucht. De vrees was namelijk dat er meerdere jaren celstraf geëist zou worden.

SFB, getekend bij het hiphoplabel Top Notch, trad in december op in het Glazen Huis bij 3FM en zou in januari op Eurosonic Noorderslag optreden. Dat optreden ging door de arrestatie niet door. Samen met andere jonge Nederlandse rappers, zoals Lil’ Kleine en Ronnie Flex, maakte SFB deel uit van de groep die het album New Wave uitbracht, waarmee ze de Popprijs wonnen. SFB scoorde ook hits en gouden platen met de nummers Vallen in de club en Nigga als ik.

(Red. De Surinaamse Krant/NOS/ANP/Den Haag FM/NRC)

0 comments:

Een reactie plaatsen