zaterdag 4 februari 2017

Zoeken nieuwe directeur SBB prioriteit voor nieuwe RGB-minister Samsoedin

Minimaliseren export rondhout heeft ook aandacht bewindsvrouwe


De invulling van de vacante directeurspost bij de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) is een prioriteit voor minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). 'De SBB genereert geld voor het land en wij moeten die deviezen daar gaan halen', zegt de bewindsvrouwe vandaag, zaterdag 4 februari 2017, in het Dagblad Suriname. 

Sinds Pearl Jules in oktober 2015 vanwege geconstateerde malversaties bij de stichting is ontslagen, wordt deze post waargenomen door Hesdy Esajas.

Samsoedin geeft aan, dat de aanwijzing van de volgende SBB-directeur een aangelegenheid is van president Desi Bouterse. De minister heeft als voorname taak om zaken bij de SBB met de nodige spoed te inventariseren en waar nodig te reguleren. Een van de belangrijke zaken is om de export van rondhout te gaan minimaliseren en in de plaats daarvan juist verwerkt hout te laten exporteren. Hierdoor zullen volgens haar ook arbeidsplaatsen vrijkomen en meer deviezen het land kunnen binnenstromen.

Ondertussen wacht de personeelsbond bij de SBB al geruime tijd op de benoeming van de directeur. Er wordt daarover flink gespeculeerd. De naam van Hans Jannasch wordt genoemd. Hij nam tot voor kort waar als hoofd van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CIVD). Jannasch kreeg in 2004 acht jaar cel voor betrokkenheid bij een zaak, waarbij een professionele fabriek van een grondstof voor xtc-pillen op een locatie in Paramaribo het jaar daarvoor was ontmanteld. Hij kreeg gratie toen president Bouterse in 2010 aan de macht kwam en werd toen belast met de persoonlijke bewaking van de president.

SBB’ers ontvingen volgens de oude bankkoers van Srd 3,35 voor een Amerikaanse dollar hun salaris. Nu is dat nog steeds hetzelfde. Vanwege het in beslag genomen wagenpark door Datsun vindt er ook geen detachering plaats, waardoor medewerkers eind van de maand minder op hun rekening hebben staan. Ook bij de terugbetaling van leningen blijken er problemen te zijn. De werknemers zien graag dat er weer normalisatie komt in het bedrijf.

0 comments:

Een reactie plaatsen