maandag 27 maart 2017

17.000 Mensen zijn via een luchtbrug uit rampgebieden Peru geëvacueerd

Minister-president Zavala en minister van Defensie Nieto bezorgen maaltijdenIn totaal 17.000 mensen zijn tot nu toe via een luchtbrug in Peru uit noodgebieden, getroffen door de zware regens, modderstromen en aardverschuivingen, geëvacueerd, zo heeft de minister van Defensie, Jorge Nieto, laten weten, zo bericht het Peruaanse persbureau Andina vandaag, maandag 27 maart 2017.

Dit initiatief zal verder worden uitgevoerd in gebieden waar wegen nog steeds niet begaanbaar zijn.

Nieto deed een oproep geduld te betrachten onder de bevolking die nog steeds uit getroffen gebieden tracht te ontvluchten. Waar wegen inmiddels zijn hersteld wordt gestopt met evacuatievluchten, zo zei de bewindsman.

Daarnaast benadrukte hij de noodzaak om producten van boeren te vervoeren om de levering van goederen te garanderen en daarmee economische tegenspoed te voorkomen. Vergezeld door minister-president Fernando Zavala bezorgde Nieto gisterochtend ontbijtmaaltijden aan slachtoffers van de natuurramp uit het oostelijke Carapongo gebied van Lima.

Bovendien hebben beide autoriteiten pakketten met goederen geleverd aan brigadeleden van het leger die nu ingezet zijn in het gebied. In een pakket bevinden zich 100 schoppen, 40 kruiwagens, 50 houwelen en 250 paar handschoenen.

(Red. De Surinaamse Krant/Andina)

0 comments:

Een reactie plaatsen