vrijdag 17 maart 2017

2.5 Jaar cel voor 21-jarige man die zijn stiefzusje (8) seksueel heeft misbruikt

Tegen de man was door OM 3.5 jaar gevangenisstraf geëist 


De 21-jarige U.B. is gisteren veroordeeld tot een celstraf van tweeënhalf jaar met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De rechter achtte wettig en overtuigend bewezen, dat hij zijn achtjarige stiefzusje seksueel heeft misbruikt, zo bericht Starnieuws vandaag, vrijdag 17 maart 2017.

Het Openbaar Ministerie (OM) had drieënhalf jaar geëist in deze zaak.

De man had in eerste instantie een volmondige bekentenis afgelegd, maar kwam daarop terug. Onderzoek van de gynaecoloog wees uit, dat het meisje is misbruikt.

De rechter voerde aan, dat de verklaringen van het slachtoffer overeenstemmen met die van B. bij de politie. Daar had hij gedetailleerde verklaringen afgelegd, maar later ging hij alles ontkennen. De eerder afgelegde verklaringen waarin hij het feit bekende zou hij uit angst afgelegd hebben.

De rechter zei, dat de verbalisant gehoord is op de zitting en dat hij duidelijk heeft aangegeven dat de veroordeelde zijn verklaringen uit vrije wil had afgelegd.

De rechter stelde, dat ze was afgeweken van de eis van het OM, vanwege de jeugdige leeftijd van de man. Ze benadrukte dat hij wist wat hij deed, omdat hij nog een condoom had gebruikt.

0 comments:

Een reactie plaatsen