dinsdag 21 maart 2017

Actie Bond van Landsdienarencrèches bij Hakrinbank

Bondsleden verzetten zich tegen veiling van de Albert G. Putcher-crèche

Directeur Hakrinbank: 'De overheid had de crèche gesloten, omdat het gebouw niet voldeed aan de eisen'


De Bond van Landsdienarencrèches voert sinds vanochtend, dinsdag 21 maart 2017, actie bij het hoofdkantoor van de Hakrinkbank. Zo'n veertig bondsleden hebben zich, volgens de Ware Tijd, voor de bank verzameld, waar zij de hoofdingang hebben gebarricadeerd.  

De bondsleden eisen een gesprek met de bankdirecteur, omdat zij zich verzetten tegen de veiling van de Albert G. Putcher-crèche.

In de Ware Tijd van 16 maart heeft notaris Blom een advertentie laten plaatsen voor de openbare verkoop van onder meer de Putcher crèche, die overigens niet bij naam wordt genoemd.

Algemeen directeur Jim Bousaid van de Hakrinbank zegt in een reactie, dat het 'een leugen' is 'dat de bank een crèche veilt'. 'De overheid had de crèche gesloten, omdat het gebouw niet voldeed aan de eisen. Het staat er vervallen bij. Het is dus een pertinente leugen dat het een crèche is die wordt geveild.' 

De directie van de bank, die de bondsleden uiteindelijk te woord heeft gestaan, zegt dat de 'veiling niet meer te stuiten is'. De bond wilde dit 'in het belang van de kinderen' voorkomen.

Volgens bondsadviseur Hugo Blanker, die de exacte cijfers eerder niet voorhanden had, gaat het om een ruwe schatting van circa vijftig pupillen van tussen de nul en acht jaar en zo'n twintig medewerkers. Naar zijn zeggen zijn de gedupeerden in het ongewisse over hun toekomst.

Blanker zegt verder, dat de Putcher crèche samen met drie andere crèches, sinds eind jaren vijftig onder de Stichting Crèches Suriname vielen. Sinds het overlijden van leden zou er naar zijn zeggen een coup zijn gepleegd en worden alle locaties verkocht. 'Een schurkenstreek. Dit is misleiding en oplichting', aldus de adviseur.

Blanker zegt wel begrip te hebben voor de notaris en de Hakrinbank. 'Maar, gezien hun maatschappelijke imago hadden ze eerst moeten onderzoeken. De terreinen zijn door de overheid beschikbaar gesteld en er heeft geen bestemmingswijziging plaatsgevonden.'

De veiling is vanochtend om half tien gestart. Vrijdag gaat de groep naar het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting om haar ongenoegen te uiten.

0 comments:

Een reactie plaatsen