vrijdag 31 maart 2017

Actiegroep 'We Zijn Moe' door verhoging brandstofprijzen aangemoedigd weer de straat op te gaan

'Protest moet uitmonden in nationale staking en vervroegde verkiezingen'


De protesten van actiegroep ‘We Zijn Moe', die zaterdag weer van start gaan, moeten leiden tot het omverwerpen van het regime onder leiding van president Desi Bouterse. Het protest moet uitmonden in een nationale staking en er zouden vervroegde verkiezingen moeten komen. Als de opzet lukt, zullen personen die niet in het parlement zitten gevraagd worden om zich beschikbaar te stellen, zegt initiatiefnemer Curtis Hofwijks vrijdag 31 maart 2017 in de Ware Tijd.

Hij zegt, dat het in de eerste plaats niet gaat om massa op de been te brengen maar om een goede, gemotiveerde en vastberaden groep mensen. 'We zullen de aanwezigen vragen wat wij samen kunnen doen en hoe verder te gaan.'

Over de coalitie die steeds weer zegt dat zij 26 zetels in De Nationale Assemblee heeft, zegt hij: 'Ze kent haar verantwoordelijkheid niet. Ze moet de regering vragen zich anders op te stellen.'

Zaterdagmiddag wordt in Flora het protest van 'We Zijn Moe' hervat. Dan zal gepeild worden hoe de samenleving reageert op de situatie. De actiegroep heeft zich solidair verklaard met RaVakSur (Raad van Vakcentrales in Suriname), de parapluorganisatie van vakcentrales, die samen met de Bond van Leraren (BvL) en de Associatie van Leerkrachten in Suriname (ALS) de regering gisteren per brief een ultimatum van 48 uur heeft gesteld. Binnen dat tijdsbestek moet de verhoging van de prijs van de brandstof worden teruggedraaid.

Ze spreken van een plotselinge onacceptabele verhoging van brandstofprijzen, nota bene zonder dat de vakbeweging inspraak heeft gehad. De organisaties tekenen ook aan, dat het gonst van geruchten dat er nog meer verhogingen op stapel staan, bijvoorbeeld door de herinvoering van de rij- en voertuigenbelasting en nutsvoorzieningen.

0 comments:

Een reactie plaatsen