vrijdag 24 maart 2017

Afpakteam Aruba neemt groot geldbedrag in beslag

Kapitein boot uit Colombia heeft groot bedrag aan dollars aan boord


Het op 1 maart gestarte Integraal Afpakteam Aruba heeft donderdag 16 maart een groot geldbedrag aan dollars in beslag genomen. Door de Kustwacht Steunpunt Aruba werd een boot uit Colombia gecontroleerd. De kapitein bleek een groot contant bedrag aan dollars met zich mee te voeren, zo meldt het Openbaar Ministerie op Aruba vandaag, vrijdag 24 maart 2017, in een persbericht.

In nauwe samenwerking met het Korps Politie Aruba en de Douane werd onder leiding van het Openbaar Ministerie genoemd bedrag in beslag genomen en de kapitein aangehouden. Hij wordt verdacht van witwassen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Het afpakteam is een samenwerkingsverband van het Openbaar Ministerie (OM), het Korps Politie Aruba (KPA), de Douane, het Fiscale inlichtingen- en opsporingsteam (F.i.o.t.) van het Departamento di Impuesto (DIMP), de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), de Koninklijke Marechaussee (KMar), de Kustwacht Steunpunt Aruba, het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (Meldpunt), en het Recherche Samenwerkings Team (RST) en houdt zich bezig met de bestrijding van financieel economische criminaliteit.

0 comments:

Een reactie plaatsen