woensdag 22 maart 2017

Agent aangehouden die politiekleding aan twee criminelen zou hebben verstrekt

Twee nep agenten aangehouden na te zijn klemgereden te Leiding 21 B


Twee nep agenten zijn afgelopen nacht klemgereden te Leiding 21 B door het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo en de Surveillance Dienst van Paramaribo van het Korps Politie Suriname. Het tweetal, S.G. (28) en de 30-jarige K.R. hadden eerder op de dag twee berovingen op twee afzonderlijke adressen in het ressort Geyersvlijt gepleegd, zo bericht de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname vandaag, woensdag 22 maart 2017.

(Bron: Red. De Surinaamse Krant/Google Earth)
Tijdens het onderzoek kwam de 30-jarige politieman B.P. in beeld. Deze werd opgespoord en aangehouden. Hij zou volgens G. de leverancier zijn geweest van de politie attributen. De verdachten waren in burger gekleed en hadden kogelwerende vesten met als opschrift 'Politie' aan en gewapend met een jachtgeweer.

De nep politiemannen gingen ervandoor in een auto met als buit een geldbedrag in Srd's, een hoeveelheid gouden sieraden en drugs.

De Centrale Meldkamer lanceerde een algemene oproep voor de eenheden op het veld. De auto werd op een bepaald moment door politie eenheden gesignaleerd en klemgereden te Leiding 21 B. Op de verdachten werden aangetroffen en in beslag genomen een deel van het geldbedrag, een kogelwerend vest met opschrift 'Politie', een grijs politie-uniform en een hoeveelheid sieraden. Het voertuig is eveneens in beslag genomen.

De drie verdachten zijn overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die het onderzoek voortzet. Ook het onderzoek in de zaak, waarbij een familie woensdag 15 maart in het ressort Geyersvlijt door vermoedelijk nep agenten werd beroofd wordt in het onderzoek meegenomen.

Het trio is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

0 comments:

Een reactie plaatsen