maandag 27 maart 2017

Airbus A340-300 van SLM ondergaat op Malta een zogenoemde 'heavy C-check'

TUIfly en Hifly vliegt komende drie weken tussen Paramaribo en Amsterdam

(Bron foto: screenshot YouTube)

De Airbus A340-300 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) zal vandaag, maandag 27 maart 2017, een zogenoemde 'heavy C-check' ondergaan op Malta en wordt uitgevoerd door het Duitse Lufthansa Technik Malta die ter plekke beschikt over moderne en gespecialiseerde faciliteiten voor groot onderhoud van vliegtuigen. Dit meldt Starnieuws.

Sinds december 2015 heeft de SLM een contract met Lufthansa Technik voor onderhoud van de SLM Airbus A340-300.

De komende drie weken worden de vluchten tussen Paramaribo en Amsterdam uitgevoerd door TUIfly met een Boeing 767-300ER en het Portugese Hi  Fly met een Airbus A340-300. Deze maatschappijen hebben in het verleden ook al mid-Atlantische vluchten uitgevoerd namens de SLM.

Volgens schema moet de SLM Airbus vanaf 15 april weer inzetbaar zijn.

De afgelopen periode heeft SLM verder gewerkt aan de verbetering en investering van haar vloot. Naast onderhoud van het toestel, zal er ook een nieuwe vorm van in-flight entertainment geïnstalleerd worden. Er is gekozen voor tablets aan de stoelen, waarbij de passagiers optimaal kunnen genieten van het entertainmentaanbod tijdens de vlucht.

Per 1 april starten officieel de vluchten van TUIfly naar Paramaribo in samenwerking met de SLM. Deze samenwerking met TUIfly zal meer Europese toeristen naar Suriname moeten halen. Per week koopt TUIfly 80 stoelen in bij SLM-vluchten op de woensdag en zaterdag. Vanaf 3 juli zal TUIfly op de maandag haar eigen Boeing 787 Dreamliner inzetten met een capaciteit van 300 stoelen.

0 comments:

Een reactie plaatsen