dinsdag 21 maart 2017

Ambassade VS schenkt Suriname twee patrouilleboten

Boten worden door de Maritieme Politie ingezet in Paramaribo en Nickerie


De Amerikaanse ambassade heeft dinsdag 21 maart 2017 twee patrouilleboten geschonken aan Suriname (zie foto - Bron: ambassade van de VS). De twee aluminium boten compleet met buitenmotoren, trailers en reddingsvesten werden bij de Marinetrap in Paramaribo door ambassadeur Edwin Nolan overgedragen aan de (later op de dag door president Desi Bouterse ontslagen) minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos. 

De boten zijn geleverd inclusief een onderhoudscontract van een jaar en twee gratis servicebeurten. De schenking werd tijdens de ceremonie door de minister overgedragen aan politiekorpschef Agnes Daniel. De vaartuigen gaan door de Maritieme Politie ingezet worden in Paramaribo en in Nickerie.

De Amerikaanse ambassade meldt, dat de boten een grote steun zullen zijn voor de politie bij de aanpak van illegale activiteiten op de Corantijn- en Surinamerivier en hun vertakkingen. De schenking past binnen het kader van een samenwerkingsovereenkomst die eerder was getekend door het ministerie van Justitie en Politie en de ambassade.

Bij de overhandiging zei Nolan, dat de donatie een mooi voorbeeld is van de continue samenwerking en vriendschap tussen de regeringen en volkeren van Suriname en de VS. Hij voegde eraan toe, dat het succes van de samenwerking tot uiting moet komen in de dienstverlening aan de gemeenschappen, ook die in ver afgelegen gebieden. 'Ik hoop dat deze boten de Maritieme Politie in staat zullen stellen hun patrouilles op de Surinamerivier en de grensrivier met Guyana effectief kunnen uitvoeren.'  

0 comments:

Een reactie plaatsen