maandag 20 maart 2017

Amerikaanse president Trump praat met collega's Brazilië en Chili over situatie in Venezuela

Trump spreekt telefonisch met Temer, Brazilië, en Bachelet, Chili


De Amerikaanse president Donald Trump heeft in het weekend de Venezolaanse situatie telefonisch besproken met de Braziliaanse president Michel Temer en met zijn Chileense ambtgenoot Michelle Bachelet. Trump, die het weekend doorbrengt te Mar-a-Lago, zijn exclusieve Florida country club en resort, sprak zaterdag met Temer en met Bachelet zondagmiddag voordat hij terugkeerde naar Washington, aldus de Latin American Herald Tribune vandaag, maandag 20 maart 2017.

Volgens een verklaring van het Witte Huis hebben Trump en Temer een lang en vruchtbaar gesprek gevoerd, waarin de Amerikaanse leider het belang van bilaterale betrekkingen met Brazilië, een belangrijke partner op het westelijk halfrond, heeft benadrukt. Het duo sprak ook over het bevorderen van respect voor democratische- en humanitaire rechten in Venezuela, aldus het Witte Huis.

Temer heeft via zijn Twitter-account (zie hierna) laten weten, dat Trump hem heeft uitgenodigd om Washington te bezoeken in de nabije toekomst.


Trump sprak vervolgens zondagmiddag met Bachelet en uitte zijn 'bezorgdheid' over de situatie in Venezuela en de twee leiders kwamen overeen de democratische beginselen op het hele westelijk halfrond te bevorderen, aldus het Witte Huis in een verklaring.

De Amerikaanse president besprak de VS-Chili bilaterale relatie met Bachelet en kwesties in verband met de nauwe onderlinge samenwerking op het gebied van handel- en veiligheidsvraagstukken.

(Red. De Surinaamse Krant/Latin American Herald Tribune/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen