dinsdag 21 maart 2017

Automobilist in Canete, Peru, ontsnapt uit door kolkende rivier meegesleurde auto

Man weet door gesprongen voorruit uit zijn auto te ontkomen


Terwijl landverschuivingen, modderstromen en razende rivieren al dagen lang gemeenschappen in Peru teisteren, duiken er allerlei dramatische beelden op die de kracht van regen en modderstromen laat zien en menselijk leed. Maar, nu en dan zijn er van die momenten, momenten van geluk, van blijdschap en van wonderen.

Op onderstaande beelden is te zien hoe een auto en zijn bestuurder worden meegesleurd door een buiten oevers getreden woeste rivier in Canete, zo'n 160 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Lima (zie foto - Bron: Reuters). Het lukt de automobilist - die zo onverstandig was om toch te proberen zijn weg te vervolgen ondanks het water - niet om ver met zijn wagen te komen. Door het snel stromende modderige rivierwater wordt de auto meegesleurd. De wagen komt op z'n kant terecht en vervolgens hard via een rotsblok tegen de rand van de weg.

De barstende voorruit wordt het geluk van de bestuurder. Hij weet door de kapotte voorruit uit zijn auto te komen net voordat het modderige rivierwater de auto vult.


(Bon: Red. De Surinaamse Krant/Google Earth)
(Red. De Surinaamse Krant/BBC, dinsdag 21 maart 2017)

0 comments:

Een reactie plaatsen