maandag 20 maart 2017

Belfort (ABOP): ‘Dora heeft gefaald bij zoektocht zusjes Pierre’

'Hoe ga je met helikopters mensen zoeken in het bos, het bos is dichtbegroeid'

'Van Dijk-Silos speelt zomaar deskundige op elk gebied en hiermee vele mensen hun levens kost'


Het Assembleelid Edward Belfort (ABOP) vindt dat de politie gefaald heeft bij de zoektocht naar de onlangs vermiste zusjes Cindy en Rahana Pierre te Alfonsdorp. 'Ze is erger dan gek. Waarom is ze niet zelf getogen naar Alfonsdorp? Als Dora daar goede instructies aan de politie had gegeven, waren beide kinderen vandaag levend teruggevonden', zegt de voormalig minister van Justitie en Politie vandaag, maandag 20 maart 2017, in het Dagblad Suriname. 

De politicus voert aan dat de bewindsvrouwe een week lang de zaak vanuit een afstand heeft gecoördineerd en geen weet had over hoe het gebied precies eruit zag. Hierdoor zijn beide kinderen, die nauwelijks een kilometer van huis verwijderd waren, door niemand opgemerkt.

Zo vindt hij dat helikopters zijn ingezet om het gebied af te kammen, ‘terwijl elke deskundige weet dat vanuit een helikopter, slechts de takken van bomen zijn te zien’. 'Hoe ga je met helikopters mensen zoeken in het bos? Het bos is dichtbegroeid. Wanneer je erboven met een helikopter vliegt, zie je nauwelijks een kreek, laat staan een kind dat onder de bomen staat. Het is gewoon showtime voor de minister geweest', aldus Belfort.

De ABOP'er benadrukt dat de politie samen met het leger te voet met honden het hele gebied had moeten uitkammen. Belfort voert aan dat Van Dijk-Silos zomaar deskundige op elk gebied speelt en hiermee vele mensen hun levens kost. Dit moet volgens hem gaan ophouden.

'Criminaliteit stijgt, drugshandel neemt toe en rechten van medewerkers op het ministerie worden vertrapt. De president moet ingrijpen, omdat deze minister op alle gebieden heeft gefaald', aldus Belfort.

0 comments:

Een reactie plaatsen